Hoe komt een schilderij op plexiglas tot stand?

Eerst en vooral: een schilderij op plexiglas beschilder ik op de achterkant. Hierdoor zie ik eigenlijk niet wat ik schilder.

En daarbij schilder ik ook nog eens in ‘spiegelbeeld’.

Altijd heel spannend! Natuurlijk heb ik mijn technieken wel onder controle en weet ik ongeveer welk effect ik kan bekomen, maar volledige controle heb ik nooit.  Het is een kwestie van in mezelf geloven en vertrouwen dat mijn kunde én mijn gevoel er iets moois van maken. Ik heb doorheen de jaren ervaren dat mijn gevoel, mijn emotie, mijn ‘vibratie’ een belangrijk onderdeel is voor de uitkomst van een schilderij. Ik start nl. zónder plan.

Ik vergelijk het met de manier waarop ik vandaag in het leven sta. Waar ik vroeger overal controle over wilde hebben (onbewust), weet ik nu dat het loslaatproces iets veel mooiers teweeg kan brengen.

Ik neem bij het begin de kleuren die passen bij mijn ‘mood’. De acrylverf gaat dan rechtstreeks op de het plexiglas, en met verschillende palletmessen en andere materialen creëer ik een synergie van kleuren. Na iedere ‘veeg’ weet ik pas wat de volgende zal zijn.

Precies zoals ik leef…

Met een bewuste kijk op het leven, ga ik stap per stap en met zelfvertrouwen richting een hoofddoel. Net zoals het proces van het schilderen mijn passie is, zo is het onderweg zijn, het leven zelf, het mooiste wat er is.
Een doel bereiken is leuk, maar onderweg genieten, daar ligt het geluk.

Dus hoe komt een schilderij op plexiglas tot stand?
In vertrouwen, genietend van elke stap, vol nuances en met veel liefde!

Op de foto’s hieronder zie je het schilderij ‘Holistic’ en het schilderij ‘Sensitivity’ aan de voor-en achterkant:

‘Holistic’ voor- en achterkant:

‘Sensitivity’ aan de voor- en achterkant:

Een filmpje van 2017, toen ik nog continue moest kijken om het effect aan de voorkant te zien.
Vandaag (2023) kijk ik tijdens het hele proces niet naar de voorkant en maak ik mijn schilderijen op schragen, niet meer op de grond :-).
Daardoor kan ik ook veel grotere schilderijen maken.

Klik hier om naar de galerij te gaan.