Loading...
BLOG2019-10-07T13:53:13+00:00

Bekijk hier mijn recente blogs:

Wees lekker jezelf…

(oktober 2019)

Ooit het gevoel gehad dat ge vastzit? Dat ge u waardeloos of verward voelt… Ge wilt bewegen, maar ge kunt niet…  Ge zijt op… En later ontwikkelt dit alles zich tot angst… Wel, ge zijt niet alleen! Een paar jaar geleden zat ik helemaal vast. Ik weet nu ook hoe dat kwam.  Ik dacht namelijk dat het leven anders moest lopen dan het liep. ‘Ik moet’, ‘Ik moet’, ‘Ik moet’…

klik hier en lees verder

Over verandering…

(oktober 2019)

Als student op de unief had ik de opdracht een paper te schrijven over verandering. Ik vond dat een fijne opdracht, omdat ik intuïtief voelde dat ik daar wel wat over kon schrijven. Ik wilde nl. graag vanalles veranderen in mijn omgeving zodat ik dan echt geluk kon vinden. Zelf veranderen, daar wilde ik zelfs niet bij stilstaan. Ah nee, met mij was niks mee hè! ;-)…

klik hier en lees verder

Hoe ik ertoe gekomen ben om kunstenares te worden. Een filmpje.

(mei 2019)

Op 5 mei 2019 stond ik samen met Inge Rock (mijn coach en mentor) op het podium van de stadsschouwburg in Antwerpen. Ik mocht er vertellen hoe ik ertoe gekomen ben om kunstenares te worden.
Inge leerde me hoe belangrijk mijn mindset is. Ze leerde me ook over de mentale spieren die, net als onze andere spieren, ook getraind kunnen worden.

Op deze video vertel ik in het kort mijn verhaal en hoe mijn schilderijen op plexiglas tot stand komen…

klik hier om de video te bekijken

Hoe komt een schilderij op plexiglas tot stand?

(februari 2019)

Eerst en vooral: een schilderij op plexiglas beschilder ik op de achterkant. Hierdoor zie ik eigenlijk niet wat ik schilder… En daarbij schilder ik ook nog eens in ‘spiegelschrift’. Altijd heel spannend!

Natuurlijk heb ik mijn technieken wel onder controle en weet ik ongeveer welk effect ik kan bekomen, maar volledige controle heb ik nooit.
Het is een kwestie van…

klik hier en lees verder

Wat is kunst?

(januari 2019)

“Maar ik ken niks van kunst”!
Ik hoor het vaak.
En weet je, ik heb er zelf ook mee geworsteld:

Ben ik pas een kunstenares als ik iets van kunst ken? En wat is kunst? (Noordkaap zong het ook al zo mooi)

Door de jaren heen heb ik ontdekt dat kunst alle vormen kan aannemen en heel persoonlijk is. Het is een gevoel, een deel van je persoonlijkheid, een spiegel, vrijheid,… noem het maar!

Om kunst toe te laten diende ik…

klik hier en lees verder

Kunst op het werk

(oktober 2018)

Een van de meest voorkomende misvattingen over kunst is dat men denkt dat men er verstand van moet hebben om ervan te kunnen genieten. Veel mensen denken dat kunst niet aan hen besteed is.  Jammer!  Want er is niets zo persoonlijk als een mening over kunst.

Kunst decoreert.  Absoluut.  Maar kunst is zoveel meer.

klik hier en lees verder