Verkocht

Holistic

100 x 100 cm

Acrylverf op plexiglas (5 mm)

Verkocht

Only in the darkness you can see the stars

In dit schilderij zie je een combinatie tussen licht en donker, het positieve en het negatieve, yin en yang. Het is een weerspiegeling van het leven. De witte bloesem geeft nieuw leven aan, de donkerdere onder- en zijkanten staan symbool voor de moeilijkheden die ieder op zijn manier ervaart, de gouden boom is het leven zelf.

De natuur leert ons dat alles wat gebeurt, nodig is om te groeien, te evolueren. Bomen zijn niet treurig als ze in de herfst hun bladeren los moeten laten. Er wordt immers plaats gemaakt voor nieuw leven, nadat de nodige winterrust zijn tijd genomen heeft. In de lente komt alles weer tot bloei, mooier en voller dan het jaar ervoor. Hoe meer er ‘sterft’ hoe meer er geboren wordt.

De natuur leert ons om in vertrouwen te leven. We willen zo vaak de controle houden. Krampachtig vasthouden aan iets heeft vaak als gevolg dat het instort. We zijn hier om te groeien, te creëren en te evolueren. Wat we niet nodig hebben valt van ons af. Of we dat nu willen of niet. Een boom hoeft geen schrik te hebben voor aankomende stormen, als de wortels goed geankerd zijn.

Alles heeft een reden. Alles hangt samen. Heb vertrouwen.

> Origineel en uniek schilderij op Plexiglas, rechtstreeks op de achterkant geschilderd (in spiegelbeeld).
> Inclusief certificaat van echtheid
> Inclusief ‘zwevend’ ophangsysteem