Liberty

100 x 100 cm

Acrylverf op plexiglas (5 mm)

Verkocht

Liberty is the right to choose. Liberty means responsibility.

Wat hoor jij bij bla bla bla? Kan je kiezen wat je hoort? Is iets wat je hoort ‘juist’ of ‘fout’?

Het leven zit vol verleidingen en daagt ook jou uit om te kiezen wat je écht wil horen. Soms is hetgeen we te horen krijgen de waarheid voor een ander, maar kunnen we ons de vraag stellen of dat voor ons ook geldt… Neem jij alles klakkeloos aan? Je hoeft niet te denken zoals een ander denkt. Je hoeft niet te denken zoals de media denkt. Je hoeft niet te denken zoals jouw ouders denken.

Negatieve ervaringen zorgen vaak voor angstige gedachten naar de toekomst. Dat is begrijpelijk. Toch kan je je ervan bewust worden dat je steeds een keuze hebt HOE je over iets denkt.

Ons onderbewijstzijn, dat ons emotionele denken vertegenwoordigt, laat echter enkel ‘waarheden’ toe die we kennen, die we hebben meegemaakt, waar we bewijs van hebben. Zolang je je daarvan niet bewust bent, ga je handelen vanuit angst, vanuit het verleden. Niks is zo besmettelijk als angst. Je gaat je leven willen sturen, controle willen houden. Je gaat je verzetten tegen de stroom van het leven. Maar het leven laat zich niet sturen. Liefde hebben we van nature. Angst is aangeleerd.

Heeft het echt zin om voortdurend in angst te leven vanwege alle gevaren die zouden kunnen gebeuren? Of kies je voor vrijheid? Kies je ervoor om te vertrouwen, op jezelf en op het leven, om zaken los te laten. Kies je ervoor om naar de toekomst te kijken met fascinatie en verwondering? Kies je ervoor om bewust te luisteren naar alle blablabla?
Laat je niet bepalen. Bepaal zelf. En als het eens misloopt, dan loopt het mis. Lig er niet wakker van. Leer ervan, laat los en groei.

Je bent vrij om te denken zoals je wil. Kies maar. Wees jezelf. Daar ligt jouw vrijheid.

En als je denken het niet meer weet, luister dan eens naar je fluisterende hart.
Want soms is het net de stilte die we nodig hebben.

Bla bla bla… 😉

> Origineel en uniek schilderij op Plexiglas, rechtstreeks op de achterkant geschilderd (in spiegelbeeld).
> De ‘bla bla bla’ zijn gemaakt met ‘glow in the dark’ acrylverf. Deze worden tijdelijk zichtbaar in het donker (nadat ze licht hebben opgenomen – zie foto)

> Inclusief certificaat van echtheid
> Inclusief ‘zwevend’ ophangsysteem