Open Mind

100 x 100 cm

Acrylverf op plexiglas (5 mm)

Beschikbaar

If you don’t go through life with an open mind, you’ll find a lot of closed doors

Een open mind, wat is dat eigenlijk?

Het is een beetje zoals nieuwsgierigheid, een open blik, zoals een kind dat onbevangen naar de wereld kijkt. Echter, we hebben allemaal wel al ervaren dat de brillenglazen waarmee je naar de wereld kijkt, onderweg wel wat beslaan, ongemerkt en onomkeerbaar. Maar is dat laatste echt wel zo? En kunnen we onze gesloten geest terug écht openstellen?

Jouw onderbewuste en geprogrammeerde geest bepaalt namelijk hoe jij hebt leren denken en wat jouw overtuigingen zijn. Ervaringen en opvattingen worden doorheen het leven gevormd en onze oordelen drijven boven nog voor dat we het beseffen. We zijn allag niet meer dat onbeschreven blad dat we waren als kind. En zoals iedereen, denkt ook jij dat de wereld is zoals jij denkt dat die is. Iedereen heeft zijn eigen waarheid.
En wat je meemaakt, hoort en ziet is enkel een bevestiging van wat je al wist.

Nieuwsgierigheid, verwondering en onbevangenheid kunnen ons terug die open geest geven. Op het moment dat je terug iets herkent vanuit een pijnlijke ervaring uit het verleden, is het de ‘kunst’ om een stap vooruit te zetten in plaats van terug te deinzen.

Gun het jezelf om vooruit te gaan. Laat je niet tegenhouden door je verleden. Leer je lessen en kijk met verwondering naar wat je hebt geleerd!

Een wijs mens is iemand die beseft dat ie van iedere situatie en van ieder mens iets kan leren.
Blijf leergierig en het leven wordt veeeeeel plezieriger!

> Origineel en uniek schilderij op Plexiglas, rechtstreeks op de achterkant geschilderd (in spiegelbeeld).
> Inclusief certificaat van echtheid
> Inclusief ‘zwevend’ ophangsysteem