Waarom de naam ‘be.me.l’?

Omdat mijn achternaam Bemelmans is.
Omdat mijn bijnaam Bemel is.
En omdat ik enkel mezelf kan zijn.

I can only Be me!

Ik kan enkel mezelf zijn… Maar wie ben ik eigenlijk echt? Wie ben ik zonder rekening te houden met de verwachtingen van een ander? Meer nog, wie ben ik zonder de ander? En kan je iemand zijn zonder de ander?

Het is een levenslange zoektocht, een doolhof zeg maar, met onderweg veel narren en clowns, leiders en bedriegers, superhelden en vijanden, roodkapjes en wolven… Ik heb geleerd om van ze allemaal te houden. Allemaal leren ze me wat liefde is. Want stuk voor stuk zijn ze wegwijzers. Wegwijzers richting mijn eigen kleur, mijn authentieke zelf.

De meesten onder ons zijn een geschenk. En ja, sommigen doen wat meer pijn. Wees niet teleurgesteld of boos, ze doen slechts hun ‘werk’. Ieder zijn job. Ieder zijn kleur.

Kleur is voor mij wat de regenboog is voor de natuur. Een regenboog ontstaat enkel door de combinatie van zon en regen. Beiden zijn absoluut noodzakelijk! Mooie momenten maken het leven gemakkelijk. En moeilijkere momenten en pijn horen ook bij het leven. Soms hoort afgewezen worden door anderen er ook bij. Het aanvaarden ervan is voor mij de ‘kunst’ van ons bestaan. En laat nu net de aanvaarding van deze dualiteit de brug vormen naar de hemel in jezelf.

Pijn of afwijzing omarmen is geen gemakkelijk taak. Ik heb al vaak mogen ervaren dat het leven niet loopt zoals ik het wil. Maar achteraf weet ik wel dat het leven exact loopt zoals het voor mij het beste is. Omdat ik lessen daaruit kan trekken, en omdat ik groei als persoon. Je wordt milder voor jezelf en daardoor ook voor de wereld. Beter dan Oscar Wilde krijg ik het in ieder geval niet verwoord: ‘Als de Goden je willen pesten, dan zouden ze al jouw gebeden verhoren.’
Vallen en opstaan. Vertrouwen op het proces. Het is echt de enige weg naar succes. En de betekenis van succes is voor iedereen anders. Want iedereen heeft z’n eigen verhaal. Een verhaal dat we als buitenstaander nooit volledig kennen.

En daarom schilder ik. Ik kan met kleur nu eenmaal mijn boodschap beter verduidelijken dan ik met woorden ooit zal kunnen (hoewel ik toch al serieus mijn  best doe nu ;-). Ik wil jou met mijn schilderijen graag inspireren om ook je eigen kleur te laten zien aan de wereld. Ik wil dat je je vrij voelt. Ik wil dat je blij bent. Ik wil je doen nadenken. Ik wil je raken.

Ik geloof in liefde, vooral tijdens kwetsbare en angstige tijden. Liefde is altijd het antwoord.

Dus als je je ook afvraagt wie je bent? Dan weten we beiden nu het antwoord (en anders leest ge gewoon de laatste zin hierboven nog eens)…

Ondertussen geniet ik van mijn vrije tocht in mijn doolhof. Vol overgave. Groeiend in liefde. Want ik weet dat ik altijd een keuze heb om naar het leven te kijken zoals ik wil. Dàt is geluk, dàt is vrijheid…

Please show the world your true colours!

YOU BE YOU!

I BE ME!

Witloof,